Velkommen Aktuelt Biografi Tidslinie Boliger Forfatterportræt Bibliografi Fortællinger Noveller
Litteratur Skuespil Film Galleri Artikler Hobbis Flora Kokkerier Om Morten Korch
Historie Vedtægter Bestyrelse Medlemsskab Medlemsside Arrangementer Kontakt Presse Links
 

Orientering fra Morten Korch Selskabet

For en del år siden blev der opsat en buste af forfatteren Morten Korch i anlægget mellem Overgade og Nedergade, hvor jeg som ven til forlægger Morten Andreas Korch,
tog initiativ til at rejse en buste af Morten Korch, og fandt fondspenge til formålet. Arbejdet med busten blev udført af skulptør Ellen Margrethe Andersen, Svendborg, som
jeg kendte fra Gæstelier på Hollufgård i Odense.

Et par år før, fik jeg i samarbejde med Morten Andreas Korch bragt en række værdifulde effekter, papirer m.m. fra hans fars liv til Møntergårdens Magasin i Odense.
Her blev der skabt en mindeudstilling om Morten Korch, som af uransagelig grunde blev taget ud af min hænder.

Nogle år senere fik jeg min meget gode og afdøde ven Martin Jensen, kaldet ”Rosenkongen”, Martin Planteskole i Skovby ved Bogense, til at udvikle en Morten Korch
Rose, der blev valgt som Danmarks smukkeste og mest velduftende rose, og som hendes Majestæt Dronningen fik plantet ved Marselisborg Slot i Aarhus.

Kort tid senere var jegpå biltur sammen med min hustru til Vestfyn, og ved en tilfældighed kom vi forbi Kjærsgaard i Brenderup, hvor jeg fik en snak med Henri Hage, da Morten Andreas Korch drømte og brændte for, at der blev skabt et museum for hans far på Fyn.
Godsejeren var ikke uinteresseret i et sådant projekt, og kort efter jeg havde lavet et skitseprojekt, samt fundet nogle interesserede sponsorer til et oplevelses-center på Kjærsgård, men blev jeg uden orientering sat af projektet.

Sidste år fik jeg som formand for Morten Korch Selskabet renoveret dele af det grønne område ved Gadekæret i Over Holluf, hvor der blev opsat nye bænke, borde og skraldespande. Til foråret 2015 opsættes en informationstavle ved området, sponseret af Fondet til Fynske Kulturminders Bevaring, hvor den besøgende kan få historien
om forfatterne Morten Korch og søsteren Johanne Korch.

Odense Byråd har efter opfordring fra Morten Korch Selskabet besluttet at pladsen med busten af Morten Korch, der ligger mellem Overgade og Nedergade, nu bliver navngivet Morten Korch Plads, det sket den 1. maj 2015, hvor vi opsætter en informationstavl, sponseret af Danske Bank.

Det næste projekt bliver en renovering af Hole Kilde ved Fraugde, der inspirerede Morten Korch til at skrive romanen ”Klokkekilden”.

 

 
Webdesign:KRAFTnewmedia.com